Bilder fra sommeren 2015 – kurs og føring

Klippeklatring høyt over breen på Arete du Diable

Klippeklatring høyt over breen på Arete du Diable

Her er sommeren min oppsummert med noen bilder. Stort sett fra jobb, men et par fra egne turer også. Det har vært fine turer og kurs både i Norge og Alpene. Sommeren i Alpene har vært veldig spesiell med ekstrem varme i hele juli og deler av august. Dette førte til at mange ruter og fjell ble farlige. Et eksempel er Mont Blanc. Jeg valgte å si nei en gang hvor planen var Mont Blanc og det var kanskje den vanskeligste enkeltavgjørelsen i hele sommer. Perfekt vær og perfekte forhold på alt bortsett fra 30 meter av Gouter ruta. Mest sannsynlig hadde det gått bra, men jeg ønsket hverken å utsette gjestene eller men selv for den risikoen. Vi dro til Italia og hadde en nydelig dag på Gran Paradiso 4061moh i stedet. Totalt ble det tre turer til toppen av Mont Blanc og fire på Matterhorn i tillegg til mange andre flotte fjell. I Norge er det første sommeren jeg nesten ikke har vært i Romsdalen. Litt trist, men jeg fikk tilsammen over 3 uker i Hurrungane og fikk tilfredsstilt mitt behov for å være litt i Norske fjell også.
I tillegg til all guidingen jeg har gjort har jeg hatt mange førere i sving gjennom firmaet mitt FJELLGUIDE.NO også. Mange turer på Store Skagastølstind, Romsdalshorn, Austadbotntind i tillegg til Mont Blanc.
Takk til alle var med med på å gjøre dette til en flott sommer! Håper neste sommer blir minst like bra. Om du ønsker tur så ikke nøl for lenge med å ta kontakt da 2016 allerede begynner å fylles opp. Her er noe av det vi kan gjøre.

Skagastølsryggen i juni - fortsatt vinter

Picture 1 of 31