Det er motgang man lærer av!

Liv Sansoz kjører fin snø i Le Tour i går.

Liv Sansoz kjører fin snø i Le Tour i går.

En kjapp oppsummering av høsten og vinteren så langt

Det er lenge siden siste innlegg her så tenkte det var på tide med en liten oppdatering. Høst og tidlig vinter skulle for meg være trening, trening, trening også noen konkurranser i ski alpinisme. Mitt store mål for sesongen av VM som går i Verbier 6.-12. feb, altså neste uke. Men ting gikk ikke helt etter planen. I sommer trente jeg ikke mye, men alle «testløp» jeg gjorde tilsa at formen var bedre enn den hadde vært noen gang. Og jeg var motivert og gira når jeg endelig var ferdig med all jobbingen. Litt for motivert kanskje…. I starten av september ble jeg skadet i leggen, det viste seg å være en rift i leggmuskelen. Ingen stor krise for folk flest, men det betydde at jeg stort sett ikke kunne trene skikkelig i en lang periode. Jeg kunne sykle, noe jeg gjorde litt av helt til jeg tryna og slo skuldra kraftig. Når skuldra ble bra igjen og jeg kunne begynne å sykle litt igjen tryna jeg igjen og ødela håndleddet. Jaja, det ble flere turer på røntgen, det var ultralyder, fysioterapeuter, osteopater, napropater og diverse leger. Og sykt mye tålmodighet, men trening ble det ikke. Det mest frustrerende var å se alle de fine dagene passere gjennom kjøkkenvinduet. Men både ben og armer skadet var det ikke så mye jeg fikk gjort.

Rundt juletider begynte ting å bli bra og jeg kunne begynne å trene litt igjen. (Vel det er først nå den siste uka at jeg har kunne gjøre dagligdagse ting uten smerte i håndleddet.) Treninga gikk uansett overraskende bra når jeg kom i gang og jeg var deltok på de første WC rennene i skialpinisme i Frankrike. Det gikk tålig bra selv om jeg kjente at jeg var LANGT unna noen toppform. Planen var så og stå over neste WC i Andorra for å være i Chamonix, og litt i høyden, og trene mye. For så å slippe opp rundt disse tider og gå fort i VM. Rett etter WC i Frankrike ble det forkjølelse, fikk influensa og jeg vet ikke hva. Det var i hvert fall 14 dager uten trening, men med mye antibiotika og mer tålmodighet. Ingen trening, ingen høyde og ingen bra oppkjøring.

På bakgrunn av resultater i WC ble jeg faktisk tatt ut til VM, og burde sikkert være strålende fornøyd med det. Tja, jeg synes rett og slett ikke at jeg ikke hadde noe i VM og gjøre selv om jeg er ganske siker på at jeg ikke ville gjort det så ille sammenlignet med de andre Norske. Lars Erik Skjervheim har tatt et stort skritt i år og ville helt sikkert vært laaaang foran meg. Uansett, jeg takket nei. Jeg er så langt unna å der jeg ønsket å være formmessig og da er det heller andre ting jeg vil holde på med. Dårlig? Slapt? Jeg vet ikke. Men jeg vet at jeg er godt fornøyd med det valget. Nå har jeg satt meg noen andre mål for vinteren og våren som innebærer høydemeter.

Det har jo endelig blitt skikkelig vinter i Alpene også og i går var en typisk dag slik jeg liker det. Heisbasert pudderkjøring på formiddagen også 2000høydemeter trening på ettermiddagen. Føles faktisk helt topp og ikke måtte ligge inne å se på all den snøen fordi jeg må lade opp til VM.

Det kommer flere sjanser, både for det ene og det andre. Nå skal jeg guide litt og bare gjøre akkurat det jeg har lyst til. Det kommer til å innebære mye ski – både breie og smale – oppover og nedover.

Vedlagt er noen bilder fra tidligere i vinter  – og fra sol og pudder i går.
Ha en fortsatt fin vinter. Det skal i hvert fall jeg ha!

PS. Noen har kommentert at de synes det var imponerende og raust av meg å overlate VM plassen til noen andre. Jeg overlot den ikke til noen andre. For meg handlet det kun om at jeg ikke syntes jeg selv var god nok ut fra hva jeg ønsket. Det handlet ikke om å gi plassen til noen andre, det ble bare et resultat av mitt valg. Så da vet dere det 😉

Slik er det vel med det meste

Høsten og vinteren kjapt oppsummert, men slik er det vel kanskje med det meste

 

Treningsdag +++ Gjør det jeg burde gjort i september, oktober og november

Treningsdag +++ – Gjør det jeg burde gjort i september, oktober og november

Undertegnede på en skitur i høyden. Før all snøen kom. Foto: Liv Sansoz

Undertegnede på en skitur i høyden. Før all snøen kom. Foto: Liv Sansoz

Ned fra Aiguille du Midi på årets først Vallee Blanche

Ned fra Aiguille du Midi på årets først Vallee Blanche

Av og til blir dette utstyret rett og slett for lite

Av og til blir dette utstyret rett og slett for lite